Foto: Jysk

Lars Larsen udvider imperiet

Lars Larsen har overtaget møbelvirksomheden Actona Company A/S, der producerer og sælger møbler til 90 lande rundt i verden, og som har nogle af verdens største detailkæder på kundelisten.

Actona omsætter for 1,1 milliarder kroner og har over 1.200 ansatte – og virksomheden bliver altså fremover en del af LARS LARSEN GROUP, der ud over JYSK jog også blandt andet også består af møbelkæderne Bolia.com, ILVA og IDEmøbler - og møbelvirksomheden Interstil og havemøbelproducenten Scancom.

Actona har sine rødder tilbage til 1981 og er stiftet af Orla Dahl Jepsen, der afgik ved døden i en alder af kun 58 år i 2014.

En overtagelse af LARS LARSEN GROUP er det helt rigtige for virksomheden, siger Susanne Dahl Jepsen, der er enke efter Orla Dahl Jepsen. ”Jeg ved, at Orla på både Actonas og vores medarbejderes vegne ville være glad for, at virksomheden får Lars Larsen ind som ejer. Orla og Lars Larsen kendte hinanden i mange år og delte de samme værdier,” siger Susanne Dahl Jepsen.

”Actona har et stærkt navn i branchen og ledelsen ved, hvad der virker og har et meget fornuftigt syn på, hvordan virksomheden skal udvikles yderligere – så som ny hovedaktionær er mit job nu at give dem de bedste betingelser for, at de kan vokse sig endnu stærkere som selvstændig virksomhed i LARS LARSEN GROUP,” siger Lars Larsen.

Lars Larsen bliver som sagt ny hovedaktionær i Actona, mens den nuværende direktion bestående af adm. dir. Torben Villadsen, driftsdirektør Aksel Lægsgaard og kommerciel direktør Søren Damgaard også investerer i en ejerandel. Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.