Lærerteam: Anni Nedergaard Gerdsen, Henning Juul Rasmussen, Else Jøker Pihl og Hanne Ravn, Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg.

Silkeborg-undervisere vinder særpris

Et lærerteam fra Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg vandt tirsdag en særpris ved uddelingen af dagbladet Politikens Undervisningspris i konkurrence mellem 219 erhvervsskolelærere og -teams fra hele landet.

Ekspertpanelet tildeler teamet en særpris, fordi "de skaber et godt socialt studiemiljø, der fastholder de unge. Og de har skabt en mangfoldighedskultur, hvor også unge med anden etnisk baggrund føler sig hjemme som en del af fællesskabet."

Anni Nedergaard Gerdsen, Hanne Ravn, Else Jøker Pihl og Henning Juul Rasmussen blev indstillet af en af deres elever, Sakulna Nathap Mikkelsen, med følgende begrundelse.

- De har evner til en god diskussion, har opmærksomhed, er søde, tålmodige, er gode til at forklare, gode vejledere, omsorg osv. Jeg har lært grundlæggende ting, om at reflektere, at udvise empati og respekt, og om vigtigheden af at inddrage børn og ældre i det pædagogiske arbejde og i omsorgsarbejdet, kommunikere, samt samarbejde om at planlægge, gennemføre og evaluere aktiviteter, skrev hun i sin indstilling.

Teamet med de fire undervisere har elever med i alt 20 forskellige nationaliteter.

- Vi er rigtigt stolte af, at vi har fire undervisere, som får så stor anerkendelse, først af deres egne elever og nu også på nationalt plan. Hele skolen, alle medarbejdere, er optagede af, at vi “tør gå til kanten” og udfordre både os selv og andre, og at det både er sjovere og vi bliver dygtigere af at arbejde i fællesskab. Det gør dette team også. Den enkelte underviser ikke bare passer sit og sin undervisning. Den fælles opgave er vigtigere end den enkeltes, og undervisningen er båret af personligt engagement og begejstring, siger Bente Strager, der er direktør på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg.

Prisen overrækkes af Undervisningsminister Christine Antorini i eftermiddag i København.