Illustration: Årstiderne Arkitekter

Boligforening vil bygge grønt i Gødvad

Husene får grønne tage og vægge med slyngplanter, en sti langs et vandløb tværs gennem området og en vandlegeplads for alle Gødvad Enges børn.

Arbejdernes Byggeforening vil bygge 30 almene lejeboliger med grønne tage og vægge, der kan opsuge vand, i Silkeborgs nye bæredygtige bydel Gødvad Enge.

- Vi har længe været på vej med et bud på fremtidens almene bolig, og vi ser det som en udfordring at bygge bæredygtigt inden for de stramme økonomiske rammer, vi har som
boligforening. Vi vil gerne være med til at håndtere de store mængder regn, man ellers ser som et problem, siger direktør i Arbejdernes Byggeforening René K. Rasmussen.

Projektet har været undervejs, siden Arbejdernes Byggeforening og Silkeborg Kommune i 2013 sendte en fælles ansøgning til by-, bolig- og landdistriktsministeriets konkurrence om fremtidens almene bolig.

Det blev ikke et vinderprojekt, men grundlag for videre samarbejde.

- Det er et spændende bidrag til vores nye bæredygtige bydel. Det gælder både byggeriet og tankegangen bag at blande leje- og ejerboliger. Vi lægger vægt på, at Gødvad Enge bliver et kvarter med et stærkt fællesskab, og der skal være plads til mennesker i alle livsfaser, siger borgmester Steen Vindum.

Arbejdernes Byggeforening forventer byggestart i efteråret.

Gødvad Enge er en ny bæredygtig bydel med omkring 170 boliger på et 30 hektar stort.