Steen Vindum Stillbillede fra byråds-stream'et. Foto: Silkeborg Kommune

Borgmester: Vi skal behandles ordentligt!

Der var stuvende fuldt på borgermødet i aftes i Medborgerhuset, hvor omkring 400 var mødt op for at høre mere om de nedskæringer, der ser ud til at skulle gå hårdt ud over hospitalet i Silkeborg.

De mange fremmødte, hvoraf en hel del måtte stå op, kunne stille spørgsmål til et panel af fagfolk og politikere.

Borgmester Steen Vindum var også mødt op – og med sig havde han et mandat fra byrådet om at væres skarp i mælet, og udtrykke den bekymring byrådet har for vores hospital.

Andre går næsten fri

- Vi vil simpelthen behandles ordentligt. Vi er den fjerdestørste kommune i hele regionen, og vi vil ikke se på, at vores hospital skal skæres med 10 procent og andre steder går man nærmest fri, sagde borgmesteren efter mødet til silkeborgnyt.dk.

- Det her har nogle klare konsekvenser for Silkeborg. Også hvad angår arbejdsplaser, for sygehuset er vores største arbejdsplads med 1050 ansatte. Lægebilen fjernes, og det er klart, at det giver stor utryghed. To ud af tre medicinske senge fjernes, og det er en katastrofe, for det betyder også at intensivafdelingen skal fjernes. Intensivafdelingen er krumtappen i alle de funktioner der er på vores sygehus, så den skal vi for alt i verden kæmpe for at bevare, sagde borgmesteren.

Til spørgsmålet om hvad byrådspolitikerne kan gøre, sagde Steen Vindum at der skal appeleres til regionsrådspolitikerne om at udvise rimelighed, når besparelserne skal besluttes. – Det er ikke rimeligt, at man tager 10 procent af vores hospital, og næsten intet andre steder.

Der er ting, vi ikke rører ved

På borgermødet sagde sundhedsdirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, at han godt kan forstå den frygt, der er i byen.

- Men der er ret store dele af hospitalet, vi slet ikke rører ved. Men så er der også nogle dele, som vi rører alvorligt ved i forslagene, og det er akutområdet, hvor vi siger, at man bør modtage akutte patienter ens i hele regionen. Det vil sige, at borgerne i Silkeborg skal akutbetjenes i Viborg, hvor der er en akutmodtagelse, sagde Ole Thomsen.

Lyt til et interview med borgmester Steen Vindum.

[audio mp3="http://silkeborgnyt.dk/wp-content/uploads/2015/04/280415_borgermødelyd1.mp3"][/audio]