Spiritus

Friheden: Nyt tilbud til misbrugere

I dag åbner Friheden – Silkeborg Kommunes nye tilbud til mennesker, der er blevet ædru og stoffri og har taget skridtet ud i det uvisse.

Flemming Rønn Steen, der er leder af Udsatteafdelingen i Silkeborg Kommune, siger at det sværeste ikke er at stoppe sit misbrug, men at finde ud af, hvor man så skal gå hen med sig selv og sit liv.

- Derfor vil vi skabe nogle rammer, der giver forudsigelighed og tryghed for nogle af de borgere, der har sluppet stofferne eller alkoholen. At der er et sted at gå hen, kan være helt, helt afgørende for, om man formår at holde fast i en dagligdag uden misbrug, siger Flemming Rønn Steen.

Han siger også, at i målgruppen er der omkring 30 borgere – og nogle af dem har måske mest brug for en kop kaffe og en snak, mens andre har overskud til at deltage i aktiviteter eller til at sætte et initiativ i gang.

Åbningstiderne Friheden er mandag kl. 10-17, onsdag og fredag kl. 13-17. Adressen er Søndergade 20 B og C.