Lægebil Foto: Region Midtjylland

Akutbilen bliver i Silkeborg

Silkeborgnyt.dk erfarer, at akutbilen og visse akutfunktioner på hospitalet i Silkeborg alligevel ikke skal spares væk.

Den udmelding kommer fra Henrik Johansen, der er initiativtager til underskriftsindsamlingen "RedSilkeborg.dk", og som mødtes med regionsrådsformand Bent Hansen i formiddags

Bent Hansen fortalte på deres møde, at akutbilen i Silkeborg vil blive bevaret i et eller andet omfang. Enten bliver det med en paramediciner i stedet for lægen, eller også fortsætter den med en læge som i dag.

Regionen skal nu regne på, hvilken af de to modeller, der bedst kan svare sig.

Der vil også være visse af de nuværende funktioner i akutmodtagelsen, der vil fortsætte. Så silkeborgensere skal ikke i fremtiden til Viborg for at få tre sting i en finger eller gips på armen.

Mens der var godt nyt for akutbilen og akutmodtagelsen, ser det anderledes ud for de medicinske afdelinger M2 og M3, der fortsat står til en lukning.

- Jeg er både lidt glad og samtidig skuffet. Byen får lidt ud af det, men ikke det, jeg ville, siger Henrik Johansen.

Henrik overdragede i fredag 16.670 underskrifter til Region Midtjylland, og de har gjort indtryk på politikerne.

- Han roste underskriftindsamlingen og kaldte det et flot stykke arbejde, at vi havde samlet så mange underskrifter på så kort tid, siger Henrik Johansen.

Fremtiden for hospitalets intensivafdeling, der også er truet af spareplanen, var mere uvis på mødet. Til gengæld ser det ud til, at den planlagt kirurgi bliver styrket med opgaver fra Aarhus.

Paramediciner-uddannelsen er en overbygning til den almindelige ambulancebehandler. En paramediciner må blandt andet give smertestillende medicin, modgift og behandle hjertestop medicinsk.

En akutbil med uddannede læger koster cirka 13 millioner kroner årligt, mens en akutbil med paramedicinere koster syv til otte millioner kroner. En paramediciner må til gengæld ikke afslutte behandlingen, så den model fører til flere indlæggelser end en akutbil med læger.

Hele sparekataloget mangler stadig den endelige politiske behandling, så Bent Hansen kan naturligvis ikke garantere udfaldet.