Regionshospitalet blev udnævnt som bedste mindre hospital i både 2013 og 2014. Her er diplomet sammen med et foto fra Laban-pris-indstillingen. Foto: Henrik R. S. Hansen

Hospitalspersonale samler støtten

Støtten til Regionshospitalet Silkeborg er kommet fra mange kanter, efter regionens sparekatalog blev fremlagt den 27. april. Nu prøver en hospitalspersonalet at samle støtten.

Personalet står bag gruppen "Støt Regionshospitalet Silkeborg", der i løbet af mandagen har fået flere hundrede "likes" og vist en video adskillige tusinde gange.

Formålet med gruppen er at fortælle om succeshistorierne fra hospitalet, så nedskæringerne i hvert fald ikke sker på baggrund af manglende oplysninger.

- Vi har en frygt for, at man inden for regionen måske ikke er helt klar over, hvad det er, vi går og laver. Ellers er det jo lidt specielt, at man skærer så meget i en afdeling, der har haft så stor succes med udviklingen, siger Ulrich Fredberg, der er ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg.

Han henviser blandt andet til diagnostisk center, der har trukket interesse fra hele verden med kræftpakken, der er kendt som Silkeborg-pakken.

- Det er svært at tro, at Mærsk, Lego og Novo Nordisk ville gå ind og skære i deres udviklingsafdeling, hvis de kom i problemer med produktionen, siger Ulrich Fredberg.

I øjeblikket indeholder Facebook-siden en enkelt video, men det er planen, at den skal suppleres med flere informationsvideoer i fremtiden.

Se informationsvideoen fra Facebook-siden og en præsentationsvideo som personalet lavede i forbindelse med indstillingen til årets Laban-pris.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qL1P1l76CkI&[/embed]

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5Zm_XaEC9oU[/embed]