Måske helt slut med vindmøller i Silkeborg

Det er sandsynligvis helt slut med vindmølleprojekter i Silkeborg Kommune.

Det siger medlem af Plan-, miljø- og klimaudvalget i Silkeborg, løsgængeren Casper Mouritsen til silkeborgnyt.dk.

Tidligere i dag kom det frem, at et næsten enigt udvalg har besluttet ikke at gå videre med planerne om tre kæmpevindmøller nær Aunsbjerg Gods. Begrundelsen til det er, at der er usikkerhed omkring hvorvidt den såkaldte ’lavfrekvente støj’ er sundhedsskadelig eller ej.

Den beslutning efterlader spørgsmålet om, hvad der så skal ske med de øvrige vindmølleprojekter i Silkeborg Kommune. Kan man skrotte et vindmølleprojekt på grund af lavfrekvent støj, og samtidig lade andre fortsætte?

Til det spørgsmål siger Casper Mouritsen at diskussionen i udvalget også gik på det mere generelle, men at udvalgets aktuelle beslutning kun gjaldt spørgsmålet om Aunstrup-møllerne.

- Men min holdning er klokkeklar: Så længe der er usikkerhed omkring den lavfrekvente støj, og så længe Sundhedsstyrelsen undersøger sagen, bør vi afvise samtlige vindmølleprojekter i kommunen. Det vil jeg fremlægge som et forslag til næste møde i udvalget i starten af juni måned, siger Casper Mouritsen.

Han mener i øvrigt generelt at vindmøller hører til på havet og ikke i Silkeborgs flotte natur – en holdning han er sikker på, at mange deler med ham.

- Jeg tror også, at mange vil give mig ret i, at man ikke skal sætte så store projekter i gang, uanset hvad det er, hvis der er mistanke om, at det måske er sundhedsskadeligt for mennesker og dyr.

- Lad os i det mindste vente til Sundhedsstyrelsen har lavet sine undersøgelser færdig, før vi tager stilling til den slags, siger Casper Mouritsen, der har opfattelsen af, at der højst sandsynligt er et flertal i udvalget, der vil sætter en stopper for vindmølleprojekterne.