Rødhætte: Dyrekort og livets spørgsmål

Hvordan kan det være, at...

- forældres hjerner kan gå så meget i restordre, at de mister al værdighed og går i hysterisk selvsving over nogle latterlige dyrekort?
Hvad fanden er der sket? Da jeg var barn, tømte mine forældre sgu da ikke HOKI-købmanden, så jeg kunne få fyldt mine samlehæfter med glansbilleder på ingen tid. Tanken var ikke engang til stede, for det sjove var da jagten i at samle. At bytte med vennerne. Og når samlingen en sjælden gang blev komplet, mistede man da ret hurtigt interessen for det. Akkurat ligesom de små curlingbørn, Vinterfryd-Sofia Jensen og Ankerstorm Hansen gør om 14 dage. Og så kan man i efterårsferien købe de første 23 samlemapper til 10,-, når der er børnekræmmermarked på Torvet.

- man aldrig fik kontakt med en ordblind ånd, da man som teenager legede ”ånden i glasset”? De findes vel også? Ordblindhed forsvinder vel ikke hinsides?
- Er der nogen?
- (roterende glas på bræt)
- ”Ja...jaj r hær. Væm spør?”

- alle eksotiske og sære dyr smager som kylling? ”Dræbersnegl, siger du? Det kan du sagtens spise...det smager som kylling!” - ”Farseret flagermus? Det er faktisk ikke klamt at spise. Det smager lidt som kylling”.
Hvad sker der for det? Hvad fanden er det for nogle kyllinger folk har ædt?
Og hvis det bare smager som kylling, hvorfor så ikke bare spise kylling i stedet for at gumle sig igennem en langtidsstegt tarantel?

- folk er blevet så dovne på Facebook? Alt kan efterhånden besvares med en blå tommeltot. Hvorfor? Sgu da belastende. Jeg står da heller ikke og vifter med en thumps-up og stemmebånd i restordre som et svar, når jeg taler med folk på gaden. Eller når kassedammen spørger: ”Bare på beløbet?”

- der findes mennesker, der køber en Multi-Pla eller en Berlingo, når de tager spenderbukserne på og køber en fabriksny bil?

- folk klistrer et latterligt klistermærke med teksten ”Børn i bilen” på bagruden af deres bil? Skulle det forhindre trafikulykker?
”Nå for Søren...der mistede jeg lige opmærksomheden i trafikken, mens jeg kører med en promille på 3,9 med 199 km/t og klap for begge øjne. Nu er det sket. Mit liv passerer revy. Og nu er der også aquaplaning...Æv altså..jeg mister herredømmet over bile....nææh hov...hvad er det?....en Berlingo med børn i bilen? Den er i helle. Den kan man ikke ramme. Phew...det var tæt på”.

-  mor-kroppen aldrig kommer på mode? Nu er far-kroppen med den bløde mave jo pludselig eftertragtet. (Med god grund). Men hvad med fire-delte bryster i bh'en, appelsinhud, strækmærker og bryster så lange, at de uden problemer kan smække bagklappen ned på en Volvo? Hvornår bliver det moderne?

- det er kommet så vidt, at man henter styrke i selvværdet ved at trøste sig med, at man trods alt ikke har lige så mange skægstubbe, som den lokale (og nu landskendte) kvinde, Ibi Pippi?

- åbningen af en Superbrugs kan tiltrække så meget opmærksomhed? Ej, men det jo grinagtigt. Beklager meget, men det er det sgu.

På MJA.dk kunne man læse, at der ved åbningstid stod omkring 200 mennesker i kø. 200! Det er omkring halvdelen af hvor mange der deltog i mødet i medborgerhuset om spareplanerne vedr. sygehuset. Hvilket billedet også glimrende illustrerede. Der var simpelthen kædedans med aftaget pigment i toppen i en lang stribe foran den almægtige nye butik, som sælger sjældne varer som blandt andet mælk, kaffe, wienerbrød, rugbrød og torskerogn på dåse.
Selv et interview med de første i køen, kunne det blive til. For det er jo trods alt ikke hver dag man er den første kunde, der triller ind på parkeringspladsen i en bil - (som blev produceret da Kirsten & Søren dominerede det danske melodi grand prix med bakkenbarter og grotesk mellemrum mellem fortænderne) - ved et supermarked, som ikke tidligere er blevet betrådt og befølt af kunder.

Forrest i køen stod Inga og Charly, der havde været tidligt oppe for at få den eftertragte plads.
"Det var nu ikke så galt. Jeg står altid tidligt op alligevel", fortalte Inga, der skulle ind og have fat i nogle poser med kaffe samt et par af de bøffer, som supermarkedet delte gratis ud til de første hundrede fremmødte. - Citat: MJA.dk.

Selv borgmesteren var mødt op til klipning af snor.  Der forlyder dog intet om han også var mødt op for at få fingrene i et par gratis bøffer eller om han medbragte borgmesterstang.

Altså, jeg er med på, at det tit er de små ting i livet man skal glæde sig over. Men for fanden...I Roskilde vælter de hegnet – i Silkeborg er det Superbrugsen.