Silkeborg får del i international lufthavn

Både erhvervslivet og politikerne har længe råbt på en ny lufthavn i Østjylland, der skal erstatte den nuværende Tirstrup på Djursland.

Nu ser det ud til, at Silkeborg får del i den internationale lufthavn med 2900 meter runway.

I aftes blev fire forslag til placeringen af den nye lufthavn præsenteret i Aarhus.

Analysefirmaet Grontmij peger på Flensted som den bedste placering af de fire.

Flensted ligger i Skanderborg kommune, og det vil størstedelen af lufthavnen også komme til, men omkring 500 meter af landingsbanen vil stikke ind i Silkeborg kommune.

Derfor skal planerne også til høring i Silkeborg, hvis det ender med at blive den endelige placering.

Færrest påvirkninger
Placeringen ved Flensted har været i konkurrence med en placeringer ved Nørre Vissing i Skanderborg kommune, Thomasminde nord for Aarhus eller en city-lufthavn på Aarhus havn.

En lufthavn ved Flensted vil påvirke miljøet mindst og være blandt de billigste placeringer med en pris på to milliarder kroner.

Flensted har samtidig den fordel, at der er let adgang til motorvejen og dermed mindre end halvanden times transporttid for mere end to millioner mennesker.

Den nye lufthavn skal efter planen stå færdig i år 2025 og tage mod knap en million passagerer om året i begyndelsen.

Den 2900 meter lange landingsbane vil gøre det muligt for fly som Boeing 747 og Airbus 340 at benytte lufthavnen, og der vil være mulighed for at nå mål som USA og Asien.

[caption id="attachment_5185" align="alignnone" width="615"]Kortet er en illustration af lufthavnens placering. Den er hverken målfast eller nøjagtig. Kortet er en illustration af lufthavnens placering. Den er hverken målfast eller nøjagtig.[/caption]