Team Rynkeby opretter Silkeborg-hold

50 motionscykelryttere og 10 hjælpere fra Søhøjlandet skal det kommende år være med til at rejse penge til børn med kræft gennem velgørenhedsprojektet Team Rynkeby.

Det står klart, efter Team Rynkeby Fondens bestyrelse har besluttet at oprette et hold i Silkeborg efter sommerferien.

Team Rynkeby Silkeborg bliver dermed ét af i alt 38 hold fra Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne, der næste sommer skal cykle til Paris med Team Rynkeby for at rejse penge til kampen mod børnekræft.

Beslutningen om at placere et hold i Silkeborg vækker glæde hos Martin Brinch Therkelsen, der er en del af den lokale arbejdsgruppe, der igennem mere end et år har arbejdet på at hente Team Rynkeby til Silkeborg.

- Silkeborg har noget af Danmarks smukkeste cykelterræn. Vi har en stærk cykelkultur, og så har vi et stærkt erhvervsliv og en masse sprudlende og innovative ildsjæle, der gerne vil engagere sig i en god sag, siger Martin Brinch Therkelsen.

Og netop den gode sag bliver vigtig for Team Rynkeby Silkeborgs arbejde.

- Team Rynkeby er nok mest kendt for sin årlige cykeltur til Paris. Men projektet er meget mere end det. Projektet er næsten et helt års arbejde for børn med kræft og deres familier, hvor deltagerne bruger en meget stor del af deres fritid på at samle penge ind og lave aktiviteter, der sætter fokus på, at børnekræft fortsat er den sygdom, der tager livet af flest børn i alderen 1 til 15 år, siger Martin Brinch Therkelsen.

Der er ansøgningsfrist om at komme på holdt den 20. august. Ansøgningen udfyldes på Team Rynkebys hjemmeside.

Silkeborg-holdet og de 37 andre hold cykler til Paris i uge 28 næste år.