Stadion: Byrådet klar med 105 millioner

Efter to års forarbejde er der lagt op til byggestart på Silkeborgs nye stadion i efteråret. Økonomien kom på plads på et byrådsmøde tirsdag aften

Det nye stadion ved Silkeborgmotorvejen kommer til at koste 120 millioner kroner, og Silkeborg Kommune deler regningen med SIF.

- Det særlige ved vores stadion er, at vi skaber det i et offentlig-privat samarbejde. Det private erhvervsliv betaler halvdelen, og både erhvervsliv og organisationer har bakket op om projektet, som kan skabe både vækst, arbejdspladser og byudvikling i Silkeborg, siger borgmester Steen Vindum (V).

Et flertal i byrådet sagde på byrådsmødet ja til at bruge op mod 60 mio. kr. på stadionbyggeriet. Derudover er der afsat 45 mio. kr. til blandt andet erstatningsfaciliteter, parkering og andre omkostninger. Kommunen har altså afsat 105 millioner kroner til projektet.

Stadion bliver finansieret ved salg af den nuværende stadiongrund til boliger og plejecenter.

Stadionprojektet falder endeligt på plads, netop som SIF er ude af Superligaen. Men den lokale støtte til holdet er intakt, forsikrer Silkeborgs borgmester.

- Vi er stolte af SIF. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne havde set et lidt anderledes udfald af den seneste sæson. Men det er i modgangstider, man skal lægge kimen til den næste optur, og jeg er sikker på, at vi snart ser dem tilbage i Superligaen. Vi har jo faktisk haft et fodboldhold i den bedste liga i 21 ud af de seneste 25 sæsoner, siger Steen Vindum.

Spillerne forventes første gang at løbe på banen i februar 2017. Det nye stadion får plads til 10.000 tilskuere.