Bunker by Night markerer befrielsen

I år er 70-året for befrielsen af Danmark, og det kommer naturligvis til at sætte sit præg på Bunker by Night, der bliver afholdt lørdag på Silkeborg Bad.

Gennem seks timer vil der være et indholdsrigt show og masser af oplevelser, når historien om 2. Verdenskrig slipper ud af museet

Blandet andet har Bunker by Night igen i år fået tilladelse fra Midt- og Vestjyllands politi til at gennemføre en række eksplosioner i skoven, når tyskerne kæmper mod de allierede styrker og modstandsfolkene.

For at fejre befrielsen af Danmark, sørger skuespillere for at genskabe nogle af de ting, som skete på Silkeborg Bad under befrielsen.

På lørdag er det den 6. juni, og på netop den dato i 1945 blev de sidste tyskere sendt hjem fra Badet. Efter de tyske tropper overgav sig, udbad den tyske generalstab sig nemlig fire uger til at koordinere hjemtransporten af 250.000 tyske tropper, og det arbejde foregik på Silkeborg Bad.

Bunker by Night handler ikke kun om skyderi og eksplosioner. Der kommer blandt andet en lang række af bilerne fra 2. Verdenskrig.

- Vi har i flere år haft et ønske om at kunne vise publikum nogle flere tidstypiske køretøjer, og det ser ud til, at vores ønske kommer til at lykkes i år, siger Linda Høg Kjeldsen fra Silkeborg Bunkermuseum.

Arrangementet begynder klokken 16 og varer altså seks timer.