Rødhætte: Livet i en verden af singler

Jeg har meldt mig ind i en singlegruppe på Facebook. Man er jo nødt til at købe et par lodder, hvis man gerne vil have chancen for at vinde en bamse fra øverste hylde.

Det er en helt anden verden. Skal jeg love for...

Som ny, føler man sig lidt som en pose flæskesvær i en moské. Fuldstændig malplaceret. Som den nye pige i klassen, der kommer direkte fra Christiania til Nørre Snede og ind i en 8. klasse, hvor alle kender alle og hvor alle er blevet passet af den samme dagplejemor.

Og det er ikke ment (ret meget) som en kritik. Jeg har bare ikke lige energien eller tiden til at pleje det virtuelle socialliv på helt samme niveau. Og så bliver man jo ikke set. Eller scoret.

Men for jer derude, der er kvalmende lykkelige i trygge forhold: Her er hvad I går glip af:

Velkommen til en gennemsnitsdag i Singlegruppen.

06:02
Den første godmorgenhilsen tikker ind på siden. Gerne ledsaget af en trailerfuld smileys.

06:04
Opslaget har de første 27 likes og 12 kommentarer.

06:09-07:59
Her popper de næste godmorgenhilsner op ad libitum. Gerne ledsaget af et citat - frisk leveret fra Google.

08:25
Nu er det poesi-time. Ingen grund til at give udtryk for egne meninger, når man kan finde et farvestrålende citat på Google, hvor ordene ofte er i selskab af baggrunde med blomster, flammer, tårer, læber, hjerter og de der latterlige minions, som jeg stadig ikke har fattet hypen over.

09:43-??:??
Stadig poesi-time. Barbara Cartland fremstår pludselig som en psykotisk massemorder i forhold til alle disse "hjerte rimer på smerte og broccolitærte" opslag.

10:00
Et medlem smækker et billede af sig selv op på væggen.
(Jeg tror, det er noget, man skal gøre, hvis man gerne vil scores? Jeg tør dog ikke. Skammen over ikke at modtage et eneste like ville få katastrofale konsekvenser for mit selvværd).

10:01
Hvis billedet er af en kvinde, er der allerede på dette tidspunkt omtrent sådan cirka 53 likes, 182 hjerter og 76 tunge-ud-af-munden-smileys.

10:01-11:30
Der likes og kommenteres.

10:15-23:59
Interne samtaler, som man ikke helt kan deltage i, fordi man stadig er den nye pige i klassen, som ikke helt forstår dialekten.

11:32-15:00
En halv (forlænget) humørtime. Der postes billeder og vittigheder, som Ugebladet Hjemmet kræver copyright på. Jeg kan desuden oplyse, at Linie 3's "hvor er de to andre?...de er i Føtex...harhharhharh" stadig er gangbar. Derinde.

14:27
Der postes billedes af frække abekatte og tykke flodheste, som et par af de mest erfarne medlemmer bliver tagget på. Gerne med erigeret abekattepik. (Altså, aben på billedet. Ikke medlemmerne).
Der kommenteres med smileys. Mange smileys. Det er et af de populære opslag.
Jeg har konstateret, at Silkeborg-singler åbenbart har en latter, som på skrift lyder som et stykke pap i et cykelhjul med 15 km/t. I hvert fald illustreres et længerevarende latterbrøl med en masse g'er i røven af hinanden. (GGGGGGGGGGGGGGGGGGG)

14:45
Det er tid til "del dette billede hvis du gør ting, som burde være fuldstændig normalt hos ethvert normaltfungerende menneske, men som du kun mener, hvis du deler dette ret grafisk-grimme billede med en tekst, som er skrevet i Comic Sans og med et lixtal i minus"- opslag.

15:01 - 23:55
Klassens time. Alle har noget på hjerte. Det er her man kan være heldig at finde en god debat. Det kan jeg godt lide! Uden pis, det kan jeg. Det er da i diskussioner, man lærer folk bedst at kende.
Her er det værd at bemærke, at smileys (trods alt) ikke altid er nok til at fastslå en sindsstemning. Det er meget brugt at beskrive uddybende: "Det har du ret i...smiler. Hav en god dag...smiler".
Jeg overvejer at føre den en tak videre og udvide med: "Jeg er uenig i dine synspunkter...stanger tænder".

19:56
Det er oftest om aftenen efter spisetid, at disse "Ja, så sidder man bare her heeeelt alene og ser Pretty Woman og længes. Hvor er kærligheden? Kommer kærligheden nogensinde? Nu laver jeg et krus kaffe. Så kan jeg da varme mig ved det"-opslag dukker op.

19:57
Vedkommende bliver bekræftet i, at der er en til alle. Og at det kommer, når man mindst venter det.

20:43
Poesi-time. Google kommer snart i restordre.

21:30 - 00:03
Vi siger godnat. Gerne i flere opslag. Og gerne med selfies fra sengen. (Og her kan man så konstatere, at jeg åbenbart er den eneste i hele Silkeborg, som ligner en tegning, der er blevet visket delvist ud med et billigt viskelæder, når jeg går i seng. Alle andre har ret perfekt make-up og hår - tidspunktet og lokationen taget i betragtning).

Men jeg giver det en chance. Også selv om jeg - efter jeg har gennemgået medlemslisten og udvalgt 10 mænd, som kunne være ret interessante - får at vide, at "det altså ikke er en scoregruppe, men en netværksgruppe".

(Det synes jeg så måske godt, at nogen kunne have fortalt lidt tidligere). Er desuden også blevet nægtet medlemskab i en anden singlegruppe. (Så ved man ligesom bare godt, at man er det tomme rum i Kalaha-spillet). Så jeg bliver nødt til at være taknemmelig over, at nogen vil have mig. Også selv om det inkluderer flere godmorgenhilsner, end 30 demente plejehjemsbeboere får fyret af på en enkelt formiddag.