Hundevogn Foto: www.politi.dk

Ungt par forhindrede selvmord i aftes

Et tilfældigt valg af cykelrute førte i aftes et ungt par forbi en mand, der var midt i at hænge sig selv i en lygtepæl.

Ved 20-tiden var 20-årige Simone Falckenberg og hendes kæreste, 23-årige Jacob Laugesen, på vej hjem fra hundetræning på Nørrevænget, da de valgte at cykle via Grøndalsvej. Den rute kører de ikke normalt.

Midt på Grøndalsvej så de pludselig en mand, der kravlede rundt oppe i en gammeldags gitter-lygtepæl med en tynd hvid snor om halsen, der samtidig var bundet fast til lygtepælen.

- Det første, jeg tænkte, var, at vi skulle ringe til politiet, men hvis vi stoppede op, så kunne det være, at han gik i panik og sprang, siger Simone Falckenberg.

Simone og kæresten cyklede forbi manden og stoppede på det nærmeste hjørne, hvor de så ringede til politiet.

- Jeg nåede knap nok at ringe, før de var her. Det gik helt vildt hurtigt, siger Simone, der kunne se en anden cyklist og en knallert køre forbi manden, mens hun ringede.

Da politiet kom frem, henvendte betjentene sig til manden fra lygtepælen, der i mellemtiden havde fortrudt.

- Han kravlede ned, da han hørte sirenerne nærme sig, siger den unge anmelder.

Efter politiet havde fået styr på den selvmordstruede mand, kontaktede de Simone Falckenberg og Jacob Laugesen for at høre, om det var dem, der havde ringet. Bagefter kørte parret, noget rystet, hjem.

Politiet oplyser i dag, at manden ikke blev indlagt, men overdraget til familiemedlemmer.