Liste O: Fem hurtige til kandidaten

Peter Pedersen er til daglig politibetjent i Midt- og Vestjyllands politikreds, hvor han sidder i vagtcentralen. Peter har to voksne børn, fem børnebørn og en kæreste i Colombia. Han stammer fra Vendsyssel, men har boet 31 år i Silkeborg. Nu stiller han op til Folketinget for Dansk Folkeparti.

Vi stillede ham fem hurtige spørgsmål.

Hvordan kom du ind i politik?
- Den korte version er, at jeg havde orlov fra politiet fra 2010 til 2013, og da jeg vendte tilbage, fik jeg et chok. Det var dengang østkriminelle bander virkelig huserede. Jeg var dybt rystet og oplevede det, som om ingen gjorde noget. Så jeg læste alle partiprogrammer igennem, og det var åbenlyst, at jeg passede ind i Dansk Folkeparti.

Hvilket politisk område brænder du mest for?
- Jeg brænder mest for ting, der involverer indvandring og så mit eget område, politiet. Områder, der har med sikkerhed og tryghed at gøre.

Hvad vil du gøre for Silkeborg?
- Jeg vil gerne kæmpe for sygehuset og sundhed, og så vil jeg rigtig gerne have, at nogle af vores styrelser lå uden for København. Fødevarestyrelsen eller Skov- og Naturstyrelsen kunne sagtens ligge i Silkeborg i stedet. Vi har naturen.

Hvis du ikke var hos dit nuværende parti, hvor ville du så være?
- Det er svært at sige. Det vil nok være rødt et eller andet sted, jeg har et meget stort hjerte for de socialt dårligt stillede, dem har jeg mødt mange af i mit arbejde.

Hvad gør du, hvis du ikke bliver valgt ind?
- Så fortsætter jeg mit arbejde i politiet, og så vil jeg nok igen overveje en udsendelse, jeg har været udsendt flere gange med politiet. Flere har spurgt mig, hvis ikke, hvad så med kommunalpolitik?, men det har jeg ikke taget stilling til.