Fuld udrykning til falsk anmeldelse

Det sker kun nogle få gange om året, det er farligt, omkostningsfuldt og strafbart, men i går modtog Silkeborg Brand & Redning en falsk anmeldelse om brand.

Klokken 20.35 kom der anmeldelse om en containerbrand ved Shell-stationen på hjørnet af Nørrevænget og Borgergade.

Alarmcentralen fik ikke telefonnummeret på anmelderen, som det eller er rutine, men der blev stadig sendt det helt store beredskab af sted.

De seneste seks måneder har været flere påsatte brande i området omkring Nørrevænget og Borgergade. I april blev tre teenage-drenge anholdt for at forsøge at sætte ild til en dieselpøl ved netop Shell. I sidste uge var der en påsat brand på Andetorvets toilet.

Da brandfolkene kom frem til Shell med fuld udrykning, viste det sig, at der slet ingen brand var. Det var en direkte falsk anmeldelse.

- Når vi bliver kaldt ud, så sætter vi et stort apparat i gang for at løse opgave hurtigst muligt, så skaden bliver mindst mulig. Det koster samfundsressourcer, og det er ikke ufarligt, når vi kører med udrykning. Der er mange gode grund til at lade være med at anmelde en falsk brand, siger viceberedskabschef Per Jensen fra Silkeborg Brand & Redning.

Han påpeger desuden, at det er strafbart. I særligt alvorlige tilfælde kan det give op til tre måneders fængsel, men det udløser oftest et krav om erstatning og en bøde.

De lokale brandfolk får omkring fem falske anmeldelser om året, og de har i alt 400-450 udrykninger på et år.