Mindre kontrol på vej i Silkeborg

De fleste partier snakker i valgkampen om, at der skal være mindre kontrol i det offentlige.

Men i Silkeborg er det ikke kun snak – her forsøger man nu at gøre noget ved det skriver mja.dk.

Fagforeningerne FOA, Dansk Sygeplejeråd, Kost- og Ernæringsforbundet, Danske Fysioterapeuter, Danske Ergoterapeuter og HK underskriver senere i denne måned en aftale med Silkeborg kommune om, at kontrol og dokumentation, der ikke er med til at løse en kerneopgave, skal ud, og at den enkelte medarbejer skal have større frihed til at løse sine opgaver.

SFs Elin Sonne der er formand for kommunens sundheds- og forebyggelsesudvalg, har store forventninger til aftalen.

Overfor mja.dk kalder hun aftalen for exceptionel, og siger at det er en ny måde at samarbejde på.

- Vi har dygtige og veluddannede medarbejdere, og de ved, hvad der skal til for at yde en god indsats med kvalitet, og borgerne får også mulighed for at prioritere, hvad de synes er vigtigst her og nu, siger Elin Sonne.