Foto: Ole Mørk, Midtjysk Foto

Bredsdorff færdig som assistent

Søndag aften sad Peter Bredsdorff-Larsen for sidste gang på bænken som assisterende træner for Danmarks landshold, og han fik lov til at slutte af med en sejr.

Nu vil Peter Bredsdorff-Larsen udelukkende koncentrere sig om cheftrænerjobbet i Bjerringbro-Silkeborg, og derfor måtte landsholdet sige farvel til en yderst vellidt herre.

- Gennem hele den periode, hvor han har været med som assistenttræner, har han været en kæmpe gevinst og haft stor betydning for holdet, lyder det rosende fra landsholdsanføreren Niklas Landin om den assisterende landstræner.

Gav god mening at hjælpe
Det er anden gang, at Peter Bredsdorff-Larsen stopper som assisterende landstræner. Han var fra 2006 til 2012 assisterende landstræner under Ulrik Wilbek, og da Gudmundur Gudmundsson i 2014 blev ny dansk landstræner genindtrådte Bredsdorff-Larsen i hvervet som assistenttræner for at hjælpe den nye træner godt i gang.

-Det har fra min side aldrig været tænkt som et ligeså langt forløb som sidst. Jeg synes, det gav god mening, da jeg blev bedt om at støtte op omkring den nye landstræner med mine erfaringer. Det gav god mening at hjælpe ham lidt ind på det danske landshold og hjælpe med, hvordan det hele kører omkring landsholdet. Det har jeg været glad for at kunne bidrage med, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Den rolige mand på bænken
Iagttager man ham under en landskamp, ser man en ganske rolig mand – specielt hvis man sammenligner med den til tider højtråbende Bredsdorff-Larsen på Bjerringbro-Silkeborgs trænerbænk.

- Peter har det kølige overblik. Når Gudmundur råber og skriger, så skal Peter lige afstemme nogle spillere, som er inde på banen og kommer ud på bænken og måske er lidt frustrerede. Så skal han snakke dem til ro igen, og bare i det at Peter åbner munden, så falder man lidt til ro, siger Niklas Landin.

Kampen i aftes mod Bosnien-Hercegovina endte med en sejr på 26-25 til Danmark.