Aktiv Weekend har afdelinger i blandt andre Lyngbygade og Dalgasgade, mens hovedadressen er her på Funder Bygade 20. Foto: Google Maps

Unge-institution under skærpet tilsyn

En døgninstitution for unge med afdelinger i Silkeborg og Kjellerup er kommet under skærpet tilsyn, fordi der ikke er tilstrækkeligt med personale.

- Vi kan konstatere, at de unge er alene hjemme, og der er ikke altid det personale til stede, som der skal være i forhold til de unges behov, det siger lederen af Socialtilsyn Nord, Sigrid Fleckner, til DR Østjylland.

Institutionen Aktiv Weekends ledelse lovede tidligere på året, at der ville blive rettet op på den dårlige bemanding, men nu har Socialtilsyn Nord konstateret, at de unge fortsat kan risikere at blive efterladt alene.

Lederen af Aktiv Weekend, Jesper Dige, har forklaret over for DR Østjylland, at han har ansat ekstra personale siden marts, men det har altså ikke været tilstrækkeligt, ifølge Socialtilsynet.

Socialtilsynet opdagede sidste år, at de unge beboere på døgninstitutionen kunne blive udsat for såkaldte refleksionsture, som de unge opfattede som en straf. De unge beboere har også oplevet at få ransaget deres værelse af et privat vagtværn, og de er blevet tvunget til at aflevere urinprøver. Det er de gentagne kritikpunkter, der har ført til det skærpede tilsyn.

Målgruppen for Aktiv Weekend er 13-18-årige.

Jesper Dige har klaget over Tilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud.