Foto: Silkeborg Kommune

Prognose: Silkeborg vælger seks ind

Som det ser ud lige nu, så står mellem fire og seks af deltagerne i "Stem Silkeborg" til at blive valgt i Folketinget, når der er valg på torsdag.

Stem Silkeborg er en kampagne, der skal sikre flere repræsentanter fra Silkeborg-egnen i Folketinget ved at stemme personligt.

Thomas Jensen (S), Steen Gade (SF) og Leif Mikkelsen (LA) står alle til at blive genvalgt, mens Jakob Sølvhøj (EL) står til at blive valgt ind.

To andre lokale kandidater, Mads Rørvig (V) og René Gade (Å), står på vippen at et valg. Mads Rørvig er blandt andre i skarp kamp mod partifællen Kristian Pihl Lorentzen, der bor i Ans, men ikke er med i Stem Silkeborg.

Det er det politiske medie, Altinget, der har bedt valgforsker Søren Risbjerg Thomsen sætte navn på, hvem der står til at blive valgt ind i de forskellige storkredse.

Søren Risbjerg Thomsen har lavet sin prognose på baggrund af de seneste meningsmålinger, en stor mængde interviews lavet af Gallup og oplysninger om opstillingskredsenes størrelser og styrkeforhold.

Ud fra de oplysninger har valgforskeren peget på, at de ovenstående kandidater enten er tæt på eller står til at blive valgt ind i Vestjyllands Storkreds, som Silkeborg hører under.

Der er i alt 18 deltagere i "Stem Silkeborg - Stem personligt".

Konservativ formand står usikkert
En anden kandidat i vores storkreds er Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, og han står kun på vippen til at blive valgt ind.

De Konservative står til at få seks mandater på landsplan, men formanden fra Bjerringbro får altså ikke nødvendigvis et af dem.

På valgaftenen torsdag og natten til fredag, vil Danmarks Statistik komme med løbende bud på, hvem der bliver valgt ind. Den endelige liste med folketingsmedlemmerne er først klar i løbet af fredagen, når fintællingen er afsluttet.

Mandater i Vestjyllands Storkreds:

Socialdemokraterne:
Thomas Jensen
Mogens Jensen
Anette Lind
De er på vippen: Karin Gaardsted eller Anne Paulin

De Radikale:
Andreas Steenberg

Det Konservative Folkeparti:
På vippen: Søren Pape Poulsen

Socialistisk Folkeparti:
Steen Gade

Liberal Alliance:
Leif Mikkelsen
På vippen: Johnny Heinmann

Dansk Folkeparti:
Dennis Flydtkjær
Christian Langballe
Preben Andersen

Venstre:
Kristian Jensen
Inger Støjberg
Esben Lunde Larsen
To af: Kristian Pihl Lorentzen, Mads Rørvig eller Thomas Danielsen

Enhedslisten:
Jakob Sølvhøj

Alternativet:
René Gade eller Jørn T. Pedersen