Straks-dom til rumænsk butikstyv

To mænd med rumænsk baggrund blev tirsdag anholdt på Torvet, efter de var blevet genkendt i tøjbutikken Quint som værende butikstyve. Nu har den ene modtaget sin dom, mens den anden venter på sin.

De to mænd på henholdsvis 21 og 35 år kom tirsdag ved 13-tiden ind i Quint i Vestergade. Her blev de genkendt, hvilket fik dem til at stikke af.

En butiksvagt fulgte efter og fik fat i de to mænd på Torvet. Med hjælp fra en civilperson og et sæt håndjern, lykkedes det vagten at tilbageholde mændene, til politiet kom frem.

De to blev sigtet for et butikstyver i Quint den 11. maj og for forsøg på butikstyveri tirsdag. I går blev de to så fremstillet i grundlovsforhør.

Den 35-årige mand erkendte begge forhold og blev idømt 40 dages fængsel og en seksårig udvisning fra Danmark. Manden har ikke bopæl i Danmark, derfor fik han en såkaldt straksdom.

Den 21-årige bor i Danmark, har dansk personnummer og familie i Danmark, så han modtog ikke en straksdom. Han blev stadig fremstillet, men han erkendte kun forsøget på butikstyveri tirsdag.

- Vi havde nok lidt svært ved at løfte bevisbyrden på tyveriet den 11. maj. Han blev i hvert fald løsladt bagefter, siger Kenn Sølvkær Jensen fra politiet i Silkeborg.