Voel kæmper for at redde halinspektør

Hvis du nogensinde har været i Voel Hallen, så er der også stor sandsynlighed for, at du kender halinspektør Jørn Hansen. Nu vil Kommunen skære hans stilling. Derfor har lokalsamfundet startet en underskriftindsamling.

Indsamlingen startede i går morges og flere end 1300 har allerede skrevet under.

- Det er imponerende, hvor mange, der har været inde at skrive under. Der er stor opbakning i byen, men der er også folk langt væk fra Voel, der støtter op, siger Lars Buchreitz, der er formand i Silkeborg-Voel KFUM.

Han er en af initiativtagerne bag underskriftindsamlingen, der udspringer af truslen om nedskæringer på stillingen som halinspektør. Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget har foreslået at skære halinspektørerne i Voel og Fårvang for at spare penge. Besparelsen er endnu kun et forslag til de budgetforhandlinger, der gennemføres i efteråret.

Nej nej nej... Jørn er indbegrebet af Voel Hallen. Han er der altid, når det hele brænder på, hvad enten det er under træningen, efter træningen, eller til folk der bare lige har brug for at skulle samles op. Det virker ikke til at folk, der er i gang med at vedtage denne beslutning overhovedet ved, hvad der foregår i Voel Hallen. Sådan skriver en af de, der har skrevet under for at redde Jørn Hansens stilling.

Halinspektør Jørn Hansen har været en del af Voel Hallen i mange år, og han løser et hav af forskellige opgaver.

- Der er rigtig mange af os, der er trænere i dag, der selv har haft Jørn som træner. Han er en kulturbærer i Voel. Jeg synes ikke, man udviser den rigtige konduite over for Jørn, siger Lars Buchreitz.

Faktisk behov for flere
Jørn Hansen lægger langt flere end 37 timer i Voel Hallen om ugen, og med udsigten til åbningen af en Hal 3, så bliver behovet ikke mindre fremover.

- Vi havde egentlig det indtryk, at én mand var for lidt. Så vi havde en forestilling om, at der skulle ansættes en til, siger Lars Buchreitz.

En af Jørn Hansens store opgaver er afrensning af harpiks på gulvet. Den opgave klarer han fem til seks gange om ugen, så ikke-harpiksdiscipliner skal udøves på et klistret gulv.

- Vi risikerer jo, at badminton, børnehåndbold og indendørs fodbold kommer til at lege i en ordentlig harpiksklat, siger Lars Buchreitz.

Du finder underskriftindsamlingen her: http://www.skrivunder.net/halinspektor_i_voelhallen

Underskriftindsamlingen skal køre i en uge, og så bliver alle kommentarer og underskrifter sendt til Kultur- og Fritidsafdelingen i Silkeborg Kommune, der har ansvaret for halinspektørerne.

- Jeg håber og tror, de bliver overrasket over den lokale opbakning og modstand. De meget markante udmeldinger, tror jeg, kan påvirke dem, siger Lars Buchreitz.