Foto: Silkeborg Kommune

Due giver måske plads til Leif Lund

De fleste er nok klar over, at Dansk Folkeparti gik frem til folketingsvalget, og lokale Karina Due er blandt de nyvalgte. Nu skal hun vælge enten byrådet eller regionsrådet fra, og Leif Lund skal måske afløse hende.

Karina Due sidder både i byrådet, regionsrådet og nu Folketinget for Dansk Folkeparti, og da partiet har regler mod tredobbelt mandat, skal hun fravælge mindst ét af sæderne.

Hvis hun fravælger pladsen i regionsrådet, skal Dansk Folkeparti langt ned på opstillingslisten for at finde en afløser.

Karina Dues partikollega i regionsrådet Tilde Bork blev nemlig også valgt til Folketinget. Hun sad i rådet for Anders Vistisen, der har orlov, fordi han blev valgt til Europaparlamentet sidste år. Før Anders Vistisen var det Jette Skive, der trådte ud af regionsrådet for en plads i Aarhus' byråd.

Derfor skal Dansk Folkeparti ned til opstillingslistens nummer fire og fem for at finde afløsere for Karina Due og Tilde Bork.

Nummer fire er byrådsmedlem Leif Lund, der i mellemtiden har forladt Dansk Folkeparti, men det ser han ikke som en hindring.

- Jeg synes, det vil være helt på sin plads, når jeg stadig har de holdninger, som ligger til grund for den politik, som Dansk Folkeparti har, siger Leif Lund til TV2 Østjylland.