En lyspose koster 50 kroner, der naturligvis går til kampen mod kræft. Klokken 22 tændtes lysene ved en ceremoni, hvor Fortuna-koret sang. Foto: Keld Kierkegaard

Fremgang og 100 km til Stafet For Livet

Stafet For Livet samlede i weekenden 155.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse, og beløbet ventes at vokse i dagene fremad.

Gennem 24 timer fra lørdag middag til søndag middag gik og løb 544 deltagere rundt og rundt på sportspladsen ved Buskelundskolen. 57 af dem var såkaldte fightere, der selv har eller har haft kræft.

- Det forløb fremragende, det var et stort, hyggeligt døgn med masser af godt samvær mellem holdene, siger Keld Kierkegaard, der er PR-ansvarlig for Stafet For Livet.

Flere af deltagerne har såkaldte rundesponsorer, så efterhånden, som de får oplyst antallet af omgange og betaler, vil støttebeløbet stige. De indsamlede penge går til Kræftens Bekæmpelse.

Lysposer motiverer til løb
Stafetten samlede blandt andet penge ind ved at afholde banko og ved salget af lysposer.

Poserne bruges til at lyse banen op om natten og indeholder hver især et lille budskab. Klokken 22 tændes de ved lysceremonien, og herefter sættes de hele vejen rundt.

- Når man begynder at have ondt i krop og ben i løbet af natten, så skal man bare kigge ned på sådan en pose. Så står der, "jeg savner dig, far" eller "godt kæmpet, mor". Nå ja, så tager vi 10 km til, det betyder ikke noget, siger Keld Kierkegaard.

Han deltog selv i stafetten og løb 65 km hen over de 24 timer.

Stafet For Livets rekord blev sat af Claus Hadbjerg, der var holdkaptajn for "Løbeklubben på Facebook." Han løb 100 km fra lørdag middag til søndag middag.

Stafet For Livet kommer til at foregå igen til næste år den 18. til 19. juni, formentlig på Buskelundskolen igen.

[caption id="attachment_6054" align="alignnone" width="615"]Efter den første runde af Stafet For Livet, der kaldes Fighterrunden, blev der sendt balloner til vejrs. Foto: Anette Fogsgaard. Efter den første runde af Stafet For Livet, der kaldes Fighterrunden, blev der sendt balloner til vejrs. Foto: Anette Fogsgaard.[/caption]