Endnu færre p-pladser i nyt center

Der kommer måske endnu færre parkeingspladser i forbindelse med et nyt butikscenter på Torvet, end det i forvejen neddroslede antal, plan-, miljø og klimaudvalget godkendte i forrige uge.

(læs tidligere artikel her)

Her godkendte udvalget en beregningsmetode, der afviger fra den normale parkeringsnorm for midtbyen, fordi man ikke regner gangarealer og toiletter med når man tæller kvadratmetre.

På den måde ville man ende på 603 parkeringspladser – 485 til butikkerne og 108 til boliger og erhverv.

Men på byrådsmødet i går vedtog et flertal at bruge en helt tredie beregningsmetode.

Tredie beregningsmetode

I stedet for at hægte antal parkeringspladser op på antal kvadratmetre, bruger man i stedet det forventede flow af biler til centeret som udgangspunkt.

Og med den beregning skal der kun bruges 446 parkeringspladser til butikkerne, og altså 108 til boliger og erhverv – i alt 554 parkeringpladser.

Altså ikke 603 som plan-, miljø og klimaudvalget godkendte i forrige uge – og slet ikke de 714 parkeringspladser, den helt normale beregningsmetode ville have udløst.

Imod forslaget stemte Dansk Folkeparti og løsgængeren Leif Lund, men borgmester Steen Vindum er ikke i tvivl om, at beregningsmetoden er den rigtige.

Borgmesteren: Rigtig løsning

Han siger ifølge mja.dk at han ikke mener, at det er rimeligt, at A. Enggaard skal bygge flere p-pladser, end der er behov for, når vi i det tidsrum, hvor der er spidsbelastning i centret, har mulighed for at parkere på andre, offentlige tilgængelige p-pladser i gåafstand.

Steen Vindum henviser blandt andet til Jyske Banks parkeringshus, der står halvtomt om lørdagen fordi bankens ansatte ikke arbejder i weekenden.

- Fastholder vi p-normens krav, vil det efter min mening være en unødvendig overdimensionering i p-pladser i det nye center. Det vil ikke være særligt erhvervsvenligt, sagde Steen Vindum ifølge mja.dk.

Der er i øvrigt ikke indsendt et konkret projekt på butikscenter i midtbyen, så beregningerne og godkendelserne er baseret på foreløbige oplysninger.