Silkeborg lægger luft til Ryanair

Politikere og medarbejdere fra Silkeborg Kommune flyver, når det er muligt, kun med flyselskaber, der har en indkøbsaftale med staten og kommunerne.

Med andre ord vil man ikke benytte lavprisselskabet Ryanair – for det er ikke med i den kommunale indkøbsaftale, SKI.

”Vi går ind for ordnede arbejdsforhold, siger borgmester Steen Vindum. Der er en verserende sag i Arbejdsretten om Ryanair, men vi har ikke mulighed for at vurdere, hvordan den falder ud, men Silkeborg Kommunes politikere og ansatte vil anvende SKI’s rammeaftale for flyrejser på alle de destinationer og ruter, hvor det er muligt”, siger han.

Byrådet traf beslutningen på mødet i går. På dagsordenen var et forslag fra SF’s byrådsgruppe om ikke at bruge Ryanair, men på byrådsmødet fremsatte borgmesteren forslag om i stedet at henvise til SKI-rammeaftalen.

Det var der bred opbakning til.