Gratis Rådgivning var en succes

25 butikker, caféer og turistattraktioner i Silkeborg Kommune har siden efteråret fået gratis rådgivning i at give kunderne en bedre butiksoplevelse.

Og det har ført til en mærkbar vækst i omsætningen er resultatet hos flere deltagere skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den gratis rådgivning er givet af det lokale Risom Design, og har ført til forskellige forslag til ændringer, der kan øge salg og indtjening i den enkelte forretning.

En af dem, der har taget imod rådgivningen er Silkeborg Ry Golfklub, som har nyindrettet proshoppen. Nu får kunderne en fornemmelse af, at golfbanen er trukket ind i butikken, så der er sammenhæng mellem at dyrke sporten og anskaffe nyt udstyr.

Forandringerne har skabt en vækst på 79% i nettoomsætningen i løbet af den første måned.

”Det er tydeligt, at kombinationen af butiks-layout, et bredere attraktivt sortiment og forøget salgsfokus har medført en massiv vækst i salget af især golftøj, golfsko og accessories,” fortæller Mads Rugholm, direktør i Silkeborg Ry Golfklub.

Også Café Evald har arbejdet med at skabe bedre oplevelser for kunderne. Målet har været at få flere frokostgæster ved at skabe intime områder i caféen, hvor man kan holde møde i ro og fred hen over frokosten. Missionen er lykkedes. Caféen har flere gæster til frokost, og i årets første kvartal er omsætningen samlet set steget med 10 %.

“Vi har beholdt Evald ånden, men i en ny version. Det var vi ikke kommet frem til selv,” Jacob Niebuhr, indehaver af Café Evald.

Silkeborg Kommune har fortsat fokus på udviklingen i den lokale detail-, café- og turistbranche i tæt samarbejde med handelSilkeborg, visitSilkeborg, kompetenceSilkeborg og Danmarks Restauranter og Caféer. Næste skridt er et målrettet kursustilbud til virksomheder, som gerne vil booste omsætningen og skabe bedre oplevelser for kunder og gæster.

”Kurset stiller skarpt på medarbejdernes forretningsforståelse, butikkens udvikling og ikke mindst kundernes oplevelser. Vi har et særligt fokus på værktøjer, der gør det let at få omsat idéer og teori til konkret værdi i forretningen, så deltagerne kan gå direkte hjem om skabe forandringer” fortæller Jeppe Keller fra Silkeborg Kommune.