EnergiMidt lander stor aftale med Aarhus

EnergiMidt, der jo har hovedsæde i Silkeborg, har indgået en aftale med Aarhus Kommune, som blandt andet betyder at EnergiMidt skal udskifte knapt 30.000 lamper i Aarhus.

Landets kommuner skifter i disse år til en mere miljørigtig og billigere teknologi, når de renoverer gadelys.

Og det gælder også i Aarhus, som altså har indgået en samarbejdsaftale med EnergiMidt, der betyder, at Energimidt de kommende tre år har fast arbejde hos Aarhus Kommune.

Udskiftningen af de 30.000 enheder forventes at kræve i underkanten af 55.000 mandetimer. Det svarer til 34 mandeår. Eller mere end 11 mand om året i den tre-årige aftaleperiode.

Aftalen har en værdi af 113,5 millioner kroner og er den største gadelysaftale i Danmark nogensinde målt på antal enheder.

- Det er en meget vigtig aftale for Energimidt, udtaler Jørgen Due Thomsen Nørgaard, forretningschef i energidivisionen hos Energimidt.

- Vi ser det som endnu en bekræftelse på vores store kompetencer på området og en tydelig anerkendelse af vores mange års erfaring med anlæg, renovering og drift af gadelys i kommunalt regi mange steder i landet. Vi vil også fremadrettet fremstå som en af Danmarks væsentligste aktører på gadelys-området, og det er vi temmelig stolte af, fortæller forretningschefen.

Energimidt har i forvejen en drifts- og vedligeholdelsesaftale med Aarhus Kommune, men med den nye aftale udvides samarbejdet således betragteligt. Og blækket på den nye aftale er knap nok blevet tørt, før opgaven er sat i gang.

- Vi begyndte arbejdet dagen efter underskrivelsen, og projektplanerne skal foreligge allerede i starten af juli, fortæller keyaccountmanager Mikael Nielsen fra energidivisionen i Energimidt.

Han lægger ikke skjul på, at man i det midtjyske er meget tilfreds med at være udvalgt i skarp konkurrence med fire andre virksomheder.

- Vi har jo vidst i to-tre år, at det attraktive udbud i Aarhus ville komme på et tidspunkt, og det har naturligvis skabt stor interesse og aktivitet både hos os og hos vores konkurrenter. Vi er glade for, at Aarhus Kommune anså Energimidt som de bedst egnede til at løfte opgaven, udtaler han.

Potentialet inden for gadebelysning rækker længere end til blot at udskifte de gamle armaturer med nye, og Energimidt står klar med løsningerne, når landets kommuner i de kommende år skal til at implementere miljøsensorer og intelligente trafiksystemer.

- Der er masser af spændende perspektiver i den indgåede aftale, som både Energimidt og Aarhus Kommune ser frem til at samarbejde om, slutter Jørgen Due Thomsen Nørgaard.