Foto: Lis Winnie Hansen

SIF-fans vrede over Jyske Banks FCM-sponsorat

Jyske Bank er ikke i kridthuset hos SIF’s fans, der reagerer kraftigt på nyheden om, at Silkeborgbanken er ny hovedsponsor for rivalerne fra Herning.

På fansiden ”Den Røde Tribune” går bølgerne højt, og SIF’s fans udtrykker kraftig vrede og skuffelse over ordførende direktør Anders Dams beslutning om at velsigne FC Midtjylland med Jyske Banks penge.

På fansiden skriver for eksempel 1917SIF at Jyske Banks legendariske direktør Poul Norup ikke ville have været stolt. – ”Han var nemlig en hæderlig mand - som naturligvis ydmygt ville ha' sponseret de lokale som sin førsteprioritet.”

En anden fan, ALIVE, skriver: ”Jeg kan kun opfordre til, at alle Silkeborggensere viser en omgående foragt imod projektet ved at lukke deres konti i banken.”

Association til formatløse gullashbaroner

Ordførende direktør Anders Dam siger til mja.dk, at Jyske Bank ikke er ved at trække sponsorkroner væk fra Silkeborg.

- Man kan ikke udlede noget som helst andet end, at vi går ind i FC Midtjylland fordi, vi har lavet en forretningsmæssig kalkulation, der siger, at det kan blive en god forretning, siger Anders Dam til mja.dk.

Den køber profilen ”Guldsuset” på SIF’s fanside imidlertid ikke. Han skriver: ”Man ønsker som ’seriøs’ bank at blive asociereret med formatløse gullashbaroner, der for blot 15 måneder siden havde kørt plasticklubben så økonomisk i sænk, at assistenttræneren måtte købe på klods hos den lokale kebabhandler, for at deres hjernedøde spillere kunne få frokost i træningspauserne. Kun engelsk luksushippi reddede hedebønderne på målstregen.
Anders Dam har ikke solgt sin sjæl - for han har lige bevist, at han aldrig har haft en”, skriver altså ”Guldsuset”.

Direktør: Jyske Bank har støttet SIF mest gennem tiderne

Overfor mja.dk forsvarer Anders Dam sig med, at SIF ubetinget og uden sammenligning er den sportsklub, som har fået flest sponsor- og støttekroner fra Jyske Bank gennem tiderne.

- Vi har givet 10 millioner kroner til stadion, og det er det største enkeltstående pengebeløb fra Jyske Bank til en klub, nogensinde, siger direktøren.

På fansiden er vreden dog stadig til at tage at føle på, og profilen SIFFI94 ønsker nye boller på suppen. Han skriver: ”Kom så Lars Larsen, vis dig som en rigtig silkeborgenser. Der skal stå JYSK på SIF-trøjerne.