Er Horsensvej ved Søbadet for farlig?

Politiet og Silkeborg Kommunes vej- og trafikudvalg vil kigge på trafiksikkerheden på det stykke af Horsensvej ud for Østre Søbad, der både i går og i søndags var skueplads for alvorlige trafikulykker.

I søndags blev en motorcyklist dræbt, da en bil foretog en U-vending, uden at orientere sig først.

Og i går måtte to personer på hospitalet, da en bilist overså en anden bil, der holdt og ventede på at kunne dreje ind på Søbadets parkeringsplads.

Formanden for vej- og trafikudvalget, Frank Borch-Olsen, siger til mja.dk, at er normal kutyme, at politiet og vej- og trafikafdelingen sætter sig sammen og drøfter sikkerheden, når der sker den slags ulykker.

Men han siger også, at når der sker en dødsulykke, drøfter udvalget på egen hånd hvad man kan gøre for at forbedre sikkerheden.

Trafikken i området er ofte kaotisk, når vejret lokker Silkeborgenserne ned at bade. Den relativt lille parkeringsplads bliver hurtigt fyldt op, og folk parkerer i vejkanten i begge sider, hvilket kan føre til dårlige oversigtsforhold.

En af silkeborgnyt.dk’s læsere, Camilla Pedersen, siger at hun kun alt for ofte har oplevet farlige situationer ved Østre Søbad med bilister, der ikke orienterer sig ordentligt, folk der løber ud på vejen uden at se sig for, eller bilister der kører for hurtigt.

En anden læser, Jakob Klein Petersen, skriver at han alt for ofte oplever at børn, unge og voksne står gemt imellem alle parkerede biler, for derefter at løbe over vejen uden at have set sig for.

Formanden for vej- og trafikudvalget Frank Borch Olsen understreger overfor mja.dk, at der er grænser for hvad man gøre, for Horsensvej er jo en landevej som kommunen ikke bare kan nedklassificere til en stillevej.

Men kommunen kan godt sætte ind med bedre skiltning og indførelse af lavere fartgrænser, siger Frank Borch Olsen.