Dødstrusler mod Mossø for Mangfoldighed

Flere personer i gruppen Mossø for Mangfoldighed har modtaget breve med dødstrusler.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Mossø for Mangfoldighed er stiftet af en gruppe bekymrede borgere omkring Alken, som modsvar på det højrenationalistiske Mosbjerg Folkemøde, der for tredie år i træk blev afholdt ved Alken den 4. juli.

Mosbjerg Folkemøde er arrangeret af og for mennesker, der frygter islam, og til dette års møde formåede man at samle 220 mennesker – sidste år var fremmødet kun 150.

Midtjyllands Avis skriver at politikommissær Torben Rungstrøm fra Skanderborg Politi bekræfter, at der er fremsendt trusselsbreve til en række personer i Mangfoldighedsgruppen.

Han vil ikke komme nærmere ind på konkret hvordan truslerne er udformet, kun at politiet er gået i gang med efterforskningen.

Der er tale om breve der er sendt med posten og som er dateret 8. juli.

Modvægt til højreradikalisering

Mangfoldighedsgruppen består af omkring 40 borgere i og omkring Alken. Gruppen fortæller til TV2 Østjylland, at de ikke vil demonstrere i forbindelse med de højreradikale møder, men at de vil arrangere andre begivenheder resten af året.

Sanne Dudoret, der med i Mossø for Mangfoldighed, siger til TV2 Østjylland, at gruppen håber, at folk kan se, at området også repræsenterer andre holdninger, og at det vi laver, kan være med til at bløde tonen op.

- Jeg frygter, at det kan give en øget polarisering i samfundet, og at det også kan skabe en radikalisering på de forskellige fronter, som kan føre til terrorisme, siger hun.

Det er gruppens plan i løbet af året at lave arrangementer, som tager udgangspunkt i mangfoldigheden.