Tina fra Silkeborg fik dødstrussel

Et arrangement i fredags arrangeret af gruppen ”Venligboerne i Silkeborg” har ført til, at en af arrangørerne har fået et brev med en dødstrussel.

Venligboerne i Silkeborg, der har over 700 følgere på Facebook, forsøger at hjælpe Silkeborgs flygtninge med at skabe netværk og lette integrationen.

I fredags stod Tina Aas Borja i spidsen for et musik- og picnicarrangment i Indlukket, hvor omkring 40-50 silkeborgensere og flygtninge mødtes under hyggelige former.

Fredagens arrangement og Tinas navn blev omtalt i landsækkende medier, og hun er sikker på, at trusselsbrevet, der lå i postkassen i lørdags, er skrevet af en, der har set et af de indslag.

- Min mand og jeg snakkede om, hvorvidt vi skulle tage det så alvorligt, at vi skulle trække os væk fra arbejdet med ”Venligboerne”, men vi blev enige om at vi ikke ville lade os skræmme, siger Tina Aas Borja.

Bogstaverne limet på

Trusselsbrevet kom i en kuvert, hvor bogstaverne var klippet ud og limet på, og brevet er poststemplet med et nummer, så man kan ikke umiddelbart se, hvor det kommer fra.

Selve brevet består af et stort billede af en dødningehovedlignende mand, der har en løkke om halsen. Over billedet er en tekst, hvor der står ”Fucking traitor... your time will come ..sooner or later...”

- Det er ligesom en dårlig amerikansk film, men man bliver da bange, når man ser den slags, siger Tina Aas Borja.

Hun har afleveret trusselsbrevet til politiet, der ser på sagen med alvor, men som har forklaret hende, at man som offentlig person desværre udsætter sig selv for den slags.

- Politiet fortalte, at mange politikere får den slags trusselsbreve, men jeg er jo ikke politiker. Jeg er bare en kvinde med et stort hjerter, der gerne vil hjælpe folk, der har brug for hjælp, siger hun til Din Radio 8600.

Skete også for Alkenborgere

Som vi fortalte forleden har også flere borgere i Alken fået et lignende trusselsbrev med posten. De pågældende har alle været omtalt i landsdækkende medier, fordi de er med i en gruppe af borgere, der har stiftet foreningen ”Mossø for mangfoldighed”.

”Mossø for mangfoldighed” er dannet som modvægt til et velbesøgt og tilbagevendende højrenationalistisk sommerarrangement hos en privat mand i området.