Foto: Ulla Myrhøj

Thorbjørn Holst forlænger med SIF

28-årige Thorbjørn Holst Rasmussen, der har spillet i SIFs trøje lige så længe, han har spillet fodbold, har netop forlænget sin kontrakt med Silkeborg IF med tre år.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Samtidig med kontraktforlængelsen overtager Thorbjørn Holst anførerbindet. Han afløser Frank Hansen, der har været anfører i de seneste to et halvt år.

- Jeg brænder for SIF og den vision, der handler om at skabe et bæredygtigt Superliga-hold ved at satse på egne talenter. Jeg har selv været ungdomsspiller i SIF og er gået hele vejen op gennem rækkerne til A-truppen, siger Thorbjørn Holst.

Thorbjørn Holst blev udtaget til SIFs bedste mandskab i 2006 til efterårets sidste kamp, men måtte dog vente med sin debut til 18. april 2007 i en kamp mod Vejle. Da var han lige fyldt 20 år.

Siden er det blevet til 168 kampe og fire mål i den røde trøje, og han er et defensivt omdrejningspunkt på SIFs Bet25 Liga-hold, der indledte sæsonen i lørdags med en sejr på 2-1 over FC Vestsjælland.

Sportschef Jesper Stüker lægger ikke skjul på sin glæde over at have forlænget med en spiller, der bærer klubbens dna i hver en celle.

- Thorbjørn Holst er det bedste eksempel på det, vi gerne vil i SIF. Han bærer klubben i hjertet og møder op hver eneste dag til træning og viser al det, vi kan ønske os af format, overskud og vilje. Han er en ledestjerne for de unge talenter, vi udvikler, han brænder for vores Vision2018 med satsning på egen talentmasse, og jeg ser ham som et helt centralt omdrejningspunkt i udrulningen af vores vision.

Han er en dygtig fodboldspiller med både lederegenskaber og store menneskelige kvaliteter, siger sportschef Jesper Stüker.