Aqua inviterede syriske borgere

Aqua Akvarium og Dyrepark afholdt i fredags et arrangement som satte integration, venskab og natur på dagsordenen. I centrum var nytilkomne syriske borgere.

De nytilkomne borgere skulle stifte bekendtskab med naturen i og omkring det ferske vand.

- For os er det meget vigtigt, at vi byder byens nye beboere velkommen, og at de føler sig venligt modtaget. Vi ved alle som mennesker, at det ikke er rart at blive overset og ignoreret, og vi mener, at åbenhed og dialog giver en bedre integration, det siger akvarie- og dyreparkschef Maiken Langvold.

For de indbudte startede dagen på Havnen, hvor Mågen og Tranen sørgede for at transportere dem til Aqua, hvor de først havde mulighed for at se sig omkring. Bagefter holdt Maiken Langvold og borgmester Steen Vindum taler for de fremmødte.

Dagen sluttede med fællesspisning med syrisk og dansk mad.

- Selvom der er store kulturelle og sproglige forskelle, så er det meget universelt at samles omkring mad og at lave mad sammen. Vi vil gerne vise noget om dansk kultur, og samtidig lære noget om de nytilkomnes baggrund, siger Maiken Langvold.

Aqua håber på at afholde lignende arrangementer fremover.

syriskeborgere2