Politiuniform Foto: www.politi.dk

Hvor har Julie været i 32 timer?

Tre niårige piger fra Resenbro fandt i går 83-årige Julie i et buskads på Dybdal Skovvej. Forinden havde den 83-årige, demente kvinde været eftersøgt i 32 timer.

Søndag morgen gik Julie af sted fra sin bopæl på Plejecentret Rødegård på Skærbækvej i Resenbro. Hver morgen tager hun en fast gåtur, der tager cirka 20 minutter at gennemføre. Søndag vendte Julie ikke tilbage.

Selvom den 83-årige, demente kvinde har en såkaldt GPS-tracker, der fortæller, hvor hun er, så havde hun den ikke på sig søndag.

Derfor slog personalet på Rødegård alarm til politiet ved ottetiden. Hvor var Julie?

Mange hjalp med at søge
En eftersøgning begyndte. Byens taxachauffører fik besked, de omkringliggende sygehuse fik besked og de sociale medier fik besked. Efterhånden som dagen skred frem, blev flere og flere involveret i eftersøgningen; hunde, helikopter, hjemmeværnsfolk og masser af frivillige.

Politiet modtog undervejs vidneudsagn om Julies færden rundt i Resenbro og i Linå, hvor hun tidligere har boet.

Hele søndagen, natten og mandagen blev der søgt efter den 83-årige kvinde, der ikke var gangbesværet og kunne nå langt.

Den frivillige indsats blev koordineret fra Sportscentret på Århusvej i Silkeborg. Politiet havde opstillet deres kommandocentral ved Rema 1000 i Resenbro.

- Jeg håber ikke, hun har ligget der hele tiden. Det er et område, vi burde have afsøgt både med hunde og hjemmeværnsfolk, siger Kenn Sølvkær Jensen fra politiet i Silkeborg.

Mandag klokken 15.48 sluttede eftersøgningen, da tre niårige piger fandt 83-årige Julie på Dybdal Skovvej. Cirka 600 meter fra den demente kvindes bopæl.

Pigerne var kommet hjem fra skole og havde hørt om den ældre kvinde, der havde været væk så længe. De satte sig for at deltage i eftersøgningen, og lige uden for den enes bopæl fandt de Julie.

Den ældre kvinde var noget konfus, da hun blev fundet. Hun kunne stå selv, men blev naturligvis kørt af sted i ambulance.

Politiet ved endnu ikke noget om, hvor hun har været.

- Jeg håber ikke, hun har ligget der hele tiden. Det er et område, vi burde have afsøgt både med hunde og hjemmeværnsfolk. To personer har set hende i Linå, og Dybdal Skovvej er på vejen derud. Vi har afsøgt vejene, men hun kan jo have flyttet sig, siger Kenn Sølvkær Jensen fra politiet i Silkeborg.