Politiuniform Foto: www.politi.dk

Eftersøgning: Piger indstillet til dusør

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne anerkende tre niårige skolepigers indsats, efter at de mandag eftermiddag ringede til politiet, fordi de havde fundet den 83-årige, demente kvinde, der havde været forsvundet i 32 timer. De bliver nu indstillet til en dusør.

- De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats. På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde. Deres engagement og handlekraft er langt ud over, hvad man kan forvente af børn i den alder. Det vil vi gerne takke dem for ved at indstille dem til en dusør, udtaler Jens Langdal, leder af Silkeborg Lokalpoliti.

Et korps af politifolk - herunder hundepatruljer og helikopter - var søndag og mandag sammen med frivillige, Hjemmeværnet, pårørende og Beredskabsstyrelsen i gang med at lede efter den demente kvinde.

Pigerne, Mathilde Würtz Pedersen, Anita Madsen og Amalie Henriksen, roses også for, at de på eget initiativ valgte at deltage i denne eftersøgning, der på det tidspunkt havde været i gang i over et døgn.

De tre skolepiger kan nu se frem til et symbolsk pengebeløb som belønning for indsatsen.

Midt- og Vestjyllands Politi er sammen med resten af eftersøgningsmandskabet taknemmelig for al den opbakning og hjælp, lokale borgere og andre ildsjæle har ydet i forbindelse med denne eftersøgning.

- I sådan en situation, hvor en hjælpeløs borger er forsvundet i mange timer, tikker uret. Det er derfor afgørende, at borgerne hjælper os med observationer eller ligefrem deltager i selve eftersøgningen. Derfor skal der også lyde en stor tak til samtlige frivillige, der har deltaget i eftersøgningen, siger Jens Langdal.

Midt- og Vestjyllands Politi vil også gerne rette en tak til REMA 1000-Købmanden i Resenbro, der stillede sin p-plads til rådighed for politiets køretøjer og udviste en enorm gæstfrihed ved at servere forfriskninger for eftersøgningsholdet.