104 legepladser tjekket efter ulykke

Siden ulykken i sidste uge, hvor en fireårig pige kom alvorligt til skade under leg med en hængekøje på legepladsen i sin børnehave, har Silkeborg Kommune gennemført et ekstraordinært tilsyn af 104 legepladser.

- Der er ikke fundet konstruktioner, der kan vælte, men vi har ét sted afspærret en hængekøje, hvor vi skal undersøge konstruktionen nærmere. For at der ikke skal være tvivl, har vi desuden fjernet flere pæle, som ikke har været i fare for at vælte, men hvor vi kan se råd, siger børne- og familiechef Ken Engedal.

Ulykken med den fireårige pige skete i den integrerede daginstitution Børnegården på Plantagevej. Her fik hun en af hængekøjens bærende stolper i hovedet, da den knækkede. Den lille pige fik kraniebrud og blev lagt i respirator på Skejby Sygehus i Aarhus.

Det ekstraordinære tilsyn med alle Kommunens legepladser har også ført til fundet af andre fejl og mangler. I alt er 25 andre legeredskaber rundt på de 104 legepladser lukket indtil videre. De skal nu undersøges nærmere, før de enten bliver fjernet eller kan åbne igen.

- Der bliver nu fulgt hurtigt op på alle de ting, vi har fundet, og desuden vil en arbejdsgruppe se på, om vi skal ændre noget i vores procedurer omkring legepladser. For eksempel skal vi se på, om vi fremover skal bruge betonfundamenter med stålfod, og undlade at bruge træstolper direkte i jorden.

De nærmere undersøgelser bliver afsluttet i løbet af en uges tid.

- Det her er en ulykke, som bare ikke skulle være sket, og derfor gør vi alt hvad vi kan for at sikre, at det ikke kan ske igen. Jeg har i mine 18 år på børne- og ungeområdet ikke oplevet tilsvarende alvorlige ulykker, siger Ken Engedal

Den fireårige pige er i bedring, oplyser Silkeborg Kommune.