Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi

Stort overskud til SIF i første halvår

Silkeborg IF Invest A/S kommer ud af første halvår med et overskud på 10,9 mio. kr. Udvikling og salg af ejendomsprojekt på Papirfabrikken sammen med positiv udvikling i den øvrige ejendomsdrift er årsagen

Det første halve år af 2015 har økonomisk set været gunstigt for Silkeborg IF Invest A/S. Overskuddet for de første seks måneder af året lyder på 10,9 mio. kr., hvilket får selskabet til at opjustere forventningerne til årets resultat til et overskud på mellem fem og otte mio. kr. Det tidligere estimat lød på et plus på mellem to og seks mio. kr.

Den væsentligste årsag til det resultat skal findes i indtjeningen på 9,3 mio. kr. på udvikling og salg bygningen, hvor højskolen Performers House tidligere havde til huse. Silkeborg IF Invest købte bygningen i 2014 for 12 millioner kroner og solgte igen i april til 21,5 millioner kroner.

Ledelsen i selskabet betegner fortsat underskuddet i fodboldforretningen som utilfredsstillende. I første halvår af 2015 lyder resultatet på minus 4,5 mio. kr., og det er en væsentlig forbedring i forhold til første halvår 2014, hvor underskuddet lød på 12,1 mio. kr. Forbedringen skyldes primært større tv-indtægter som følge af deltagelsen i Alka Superligaen i første halvår. Ledelsen arbejder fortsat på at skabe balance i fodboldøkonomien senest i 2018.

- Vi er fortsat udfordret på fodboldøkonomien. Efter nedrykningen fra Alka Superligaen til Bet25 Ligaen vil fodboldøkonomien fortsat være under pres, og derfor kommer engangsindtægten fra udviklingen og salget af ejendomsprojektet i Performers House på et godt tidspunkt. Men det er en engangsindtægt og derfor vil fokus fortsat være på at skabe balance i fodboldøkonomien samtidig med, at vi udvikler ejendomsforretningen, siger administrerende direktør Kent Madsen.

Kent Madsen peger desuden på, at tilpasningerne i spillertruppen i vinterpausen betød, at Silkeborg IF kunne gå styrket ud af sommerens transfervindue. Det giver tro på at nå målet om oprykning til Alka Superligaen næste sommer.

- Vi har fået en ujævn start på sæsonen og er i øjeblikket placeret midt i rækken. Vi har imidlertid tro på, at spillertruppen og den sportslige ledelse har styrke og kvalitet til at nå i mål, siger Kent Madsen.