Torvet Foto: Esben Stenfeldt

I næste uge bliver Torvet gravet op

I næste uge tages den første flise op af Torvet, og dermed begynder arbejdet med at bygge en p-kælder og et helt nyt torv, som skal stå færdig til indvielse i første halvår i 2017.

Fra mandag 31. august 2015 begynder Silkeborg Kommune at rydde Torvet, og ledningsejerne begynder at flytte blandt andet el- og telefonledninger under Torvet.

Arbejdet betyder, at restauranternes udeservering stopper, at torvehandlen flytter til Østergade og at butikkerne ikke i samme omfang kan udstille varer på Torvet.

Arbejdet begynder med de ’bløde ledninger’, det vil sige ledninger til el, telefoni, fiber og højspænding. Lidt senere følger de ’hårde ledninger’ som kloak-, vand- og fjernvarmeledninger.

Byggeriet af selve parkeringskælderen begynder først om cirka en måned.

Ledningsejerne har ansvaret for at spærre vejarbejdet af og at sikre, at borgerne kan komme rundt om vejarbejdet på bedst mulig vis.

Allerede i morgen bliver de midlertidige p-pladser omkring den gamle busterminal inddraget til skurby. Det er ledningsejernes skure til mandskab og materiel, som placeres på arealet, mens ledningsarbejdet på Torvet pågår. Bilister henvises til at parkere på andre parkeringspladser.