Foto: Esben Stenfeldt

Stereo Studio konkurs: Lukker i dag

Stereo Studio i Silkeborg og kædens 11 øvrige butikker lukker i dag for sidste gang. Kæden har erklæret sig konkurs.

Pladeforretningen Stereo Studio kunne fejre 40 års jubilæum i år, men nu er det altså slut med den længstlevende, landsdækkende musik- og filmkæde i Danmark.

Klokken 17 lukker butikken i Silkeborg og ni andre byer og alle medarbejdere er herefter opsagt med øjeblikkeligt varsel. Personalet i Silkeborg er delt med butikken i Herning, og de to butikker beskæftiger seks medarbejdere på fuldtid.

- Vi er selvfølgelig rystede. Det kom lidt som et chok. Vi vidste godt, at det gik nedad for branche på grund af streaming, men vi havde forventet med de foreløbige lukninger, at man kunne holde det kørende på lavere niveau, siger Michelle Hansen, der er afdelingsleder i Silkeborg.

Stereo Studio har gennem 40 år solgt musik på forskellige formater, men for et par år siden udvidede kæden med salg af tøj i et forsøg på overlevelse.

Personalet har fået at vide, at de bliver kontaktet mandag af Lønmodtagernes Garantifond, så de kan få den løn, de har til gode.

Ifølge en opgørelse fra pladeselskabernes brancheorganisation IFPI, sælges 88 procent af al musik i dag via digitale platforme.