Demente kan spare på medicinen

Silkeborg Kommune håber på at kunne spare på medicinen til demente borgere ved at tage et sanserum i brug. Rummet indvies torsdag på Karolinelundscentret i Gjern.

'Snoezelrum' kaldes sanserummet, der er et lokale fyldt med forskellige sanseindtryk. Det kan eksempelvis være et brusende boblerør eller billeder af en blomstereng. Konceptet stammer fra Holland og er et alternativ til ekstra medicinering.

'Snoezelrum' bygger på forskning, der viser, at målrettet påvirkning af sanser øger den demensramtes velbefindende og funktionsevne.

Når plejepersonalet vurderer, at en borger kan have behov for tid i rummet, forbereder de den stimulation, som den pågældende kan gave gavn af. Har borgeren tendens til depression kan man for eksempel vise billeder fra en hverdag, som han eller hun måske kun kan huske i glimt.

- Det er vigtigt, at plejepersonalet kender hver enkelt bruger af sanserummet, så de får den korrekte form for stimuli. Derfor har vi også prioriteret at sende samtlige plejemedarbejdere på kursus i konceptet, så de kan bruge rummet professionelt og korrekt. Vi vil have, at alle bliver ildsjæle i forhold til snoezelterapien, fortæller demenskonsulent i Silkeborg Kommune, Marianne Røjgaard.

Torsdag den 3. september kl. 12.30-16.00 indvies Snoezelrummet på Karolinelundscentret, Karolinelundsvej 15 i Gjern.