Sigtelse mod Kent Madsen droppet

Bagmandspolitiet har droppet sigtelsen mod den administerende direktør i Silkeborg IF, Kent Madsen, i sagen om Amagerbankens krak.

Kent Madsen var medlem af Amagerbankens bestyrelse fra 2008 til slutningen af 2010. Den 28. oktober 2014 blev SIF-direktøren og 10 andre tidligere bestyrelsesmedlemmer sigtet for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed og straffeloven.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), som til daglig kaldes Bagmandspolitiet, har i 10 måneder efterforsket sagen og altså nu droppet sigtelsen.

- Jeg er nået frem til, at der ikke vil kunne føres beviser i en straffesag for, at ledelsen og bestyrelsen har begået noget strafbart i forbindelse med deres håndtering af valutaeksponeringerne i første halvdel af 2010. På den baggrund bliver der ikke rejst tiltalte mod direktionen og bestyrelsen i det tidligere Amagerbanken, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en pressemeddelelse.

Hos SIF-direktøren vækker den beslutninge glæde. Han fik personligt besked om den droppede sigtelse i går.

- Jeg er glad og lettet over det. Jeg havde håbet og egentlig også forventet, at det ville ende sådan. Det har ikke været særligt rart at være sigtet, det har jeg aldrig prøvet før, siger Kent Madsen.

Kent Madsen har været til afhøring hos Bagmandspolitiet, men ellers har han ikke brugt så meget tid på sagen.

- Jeg er så heldig, at jeg har rigtig travlt med alt muligt, så det har jeg egentlig ikke brugt så meget energi på. Kun når jeg har været nødt til det, siger Kent Madsen.

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der har overtaget Amagerbankens aktiver, kører en civil retssag mod Kent Madsen og de 10 andre tidligere bestyrelsesmedlemmer. Den sag fortsætter indtil videre.

Amagerbanken blev erklæret konkurs i februar 2011.