Foto: Esben Stenfeldt

P-kælder bygges uden at banke

Siden parkeringskælderen under Torvet blev godkendt i januar måned, har det været forventningen, at den skulle bygges ved at banke jernplader i jorden, såkaldt spuns. Nu er byggemetoden ændret.

Entreprenør A. Enggaard A/S har valgt en metode, der kaldes 'slidsevægge', når de skal bygge parkeringskælderen under Torvet. Ved slidsevægge graves der en smal rende i jorden, og så støbes ydermuren direkte heri.

- Det er den mest lempelige byggemetode, vi har valgt. Det er den, der er mindst til gene for beboerne, og så tager det hensyn til ledningsejerne. Der skal ikke flyttes så mange rør og ledninger, siger Ole Jul, der er projektchef på parkeringskælderen under Torvet.

Når ydermurene er støbt, begynder gravearbejdet til selve parkeringsanlægget.

Det er et tysk firma, der skal stå for byggeriet, så nu skal de store maskiner fragtes herop. Det kræver en tilladelse at fragte maskinerne på de tyske veje, så den forventede startdato i uge 40 er ikke helt sikker endnu.

A. Enggaard sender i dag et brev ud til at erhvervsdrivende og beboere i 100 meter radius fra Torvet. Brevet indeholder en beskrivelse af metoden og byggeperioden.

Inden opstart vil der blive foretaget en fotoregistrering af de omkringliggende bygninger, for at registere bygningernes tilstand og eventuel revnedannelse.