Nygade-forretning svindlet for halv mio.

En lokal virksomhed mangler mere end en halv million kroner, efter internetsvindlere slog til.

I midten af august modtog virksomheden med adresse i Nygade en opkrævning fra den faste leverandør på 78.000 dollars (522.000 kroner) for levering af varer.

De mange penge skulle overføres til en bankkonto i USA, hvilket ikke er normal procedure, når butikken får varer fra den leverandør i Bangladesh.

Indehaveren sendte derfor en mail til sin leverandør i Bangladesh for at spørge, om det nu kunne passe. Her kom der en bekræftelse tilbage; pengene skulle sendes til USA denne gang.

Derfor overførte indehaveren de 78.000 dollars.

I fredags viste det sig så, at pengene ikke var overført til den faste leverandør. De var i stedet havnet på en bankkonto, der tilhører internetsvindlere.

Indehaveren kontrollerede kontaktoplysningerne på sin leverandør, og det viser sig, at ukendte gerningsmænd har forfalske mail-adressen i adressebogen.

- Vi kan kun advare om, at virksomheder skal være opmærksomme, hvis de pludselig skal overføre pengene til en anden konto, siger Lis Borup fra politiet i Silkeborg.

Svindel med en falsk mail-adresse er set tidligere, så det er med at dobbelttjekke alt, hvis noget pludselig ændrer sig.