Foto: Silkeborg IF

Stadion: Million-overskridelse af budgettet

Håndværkerne er fundet til byggeriet af det nye stadion, Jysk Park, men de samlede tilbudspriser overgår budgettet. Nu skal der forhandles og justeres i projektet, så budgettet kan overholdes.

Det er endnu uvist, hvornår byggeriet af det nye stadion kan gå i gang, da det samlede beløb på entrepriserne overstiger det oprindelige budget på 120 millioner kroner med 10 til 15 procent. Det svarer til 12-18 millioner kroner.

- Vi er glade for, at der nu er sat navn på de virksomheder, vi skal arbejde sammen med i byggeriet af Jysk Park. Der har hele tiden eksisteret en risiko for, at den generelle stigning i byggepriserne ville betyde, at vi ville overskride det samlede budget, og jeg har haft en fornemmelse af, at der ville komme en afvigelse. Nu kender vi priserne, og min fornemmelse holdt stik. Vi vil derfor i de kommende uger gå i dialog med håndværkerne for at justere projektet, så det holder sig indenfor budgettet, siger direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen.

Hvor længe det vil tage at skære projektet til er uvist, og dermed er det heller ikke muligt endnu at sætte dato på første spadestik.

- Vi vil arbejde på højtryk for at finde de rigtige løsninger. Jysk Park er et meget ambitiøst stadionprojekt, og vi vil bygge Danmarks mest moderne fodboldarena. Men vi er også nødt til at holde os indenfor budgettet. De to ender vil vi bruge den næste periode på at få til at nå sammen, fortsætter Kent Madsen.

Jysk Park er planlagt til indvielse i februar 2017. Processen med projekt-justering kan risikere at udskyde indvielsen med et par måneder.

De næste uger vil Silkeborg Kommune og Silkeborg IF Invest A/S forhandle om justeringer i stadion-projektet.

De skal bygge Jysk Park:
Murerentreprisen: Gustav Hansen Murer & Entreprenør A/S
Betonelemententreprisen: Spæncom A/S
Stålentreprisen: DS Stålkonstruktioner A/S
Tømrerentreprisen: Fr. Madsen A/S
Facadelukningsentreprisen: HSHansen A/S
VVS-entreprisen: Henning Mortensen A/S
Ventilationsentreprisen: Bravida Danmark A/S
El-entreprisen: EL:CON Århus A/S
Gulvbelægningsentreprisen: Garant Silkeborg v/Silkeborg Gulvbelægning A/S
Tagdækningsentreprisen: Hetag Tagdækning Nord A/S