Foto: Steen Brogaard

Alternativet søger inspiration i Silkeborg

Folketingsmedlem Uffe Elbæk fra Alternativet besøger i dag Silkeborg på en officiel partitur rundt i Danmark. Målet med turen er at søge inspiration til en plan, der skal samle Danmark.

- Vi kommer på besøg for dels at bygge bro mellem byerne og landområderne, samt at lade os inspirere af entreprenante, lokale løsninger, der styrker sammenhængskraften i Danmark, siger Uffe Elbæk, der er Alternativets politiske leder.

Uffe Elbæk og de øvrige repræsentanter fra Alternativet skal blandt andet forbi Lysbro, Tømmerby syd for Them og Vrads.

I Lysbro skal de besøge Folkesparekassen, der er en del af JAK Danmark. Pengeinstitutterne under JAK Danmark arbejder for en økonomi uden renter og spekulationer. JAK tilbyder blandt andet grønne lån, økolån og humanitære uddannelseslån. Her begynder rundturen klokken 11.00.

I Tømmerby er det den økologiske restaurant Elverhøj, der skal have besøg. Her er der åbent kaffemøde med de lokale borgere.

Økolandsbyen Vrads er også et stop på Alternativets rundtur. Vrads har vundet titlen som årets økolandsby. Generelt har Alternativt stor opbakning i området omkring Bryrup og fik en stor andel af stemmerne ved folketingsvalget.

- Helt grundlæggende tror vi på, at flere ved mere, og at de gode, kreative løsninger skal findes hos borgerne – og ikke forsøges udstukket centralt fra Christiansborg. Derfor har vi en række præcise spørgsmål til og forestillinger om, hvordan den negative skævvridning mellem land og by kan knækkes. Og vi er selvfølgelig spændte på enten at få bekræftet eller afkræftet vores forestillinger om udfordringerne og de mulige løsningsmodeller, siger Uffe Elbæk.

De kommende dage rejser Alternativet blandt andre videre til Esbjerg, Sønderborg og Ærø.