Foto: Hospitalsenhed Midt

Sygehuset sætter trumf på forskningen

I 2013 blev Universitetsklinik for Innovative Patientforløb oprettet på sygehuset i Silkeborg. Klinikken skal forske i og dokumentere effekten af nye idéer og tiltag. Nu henter klinikken forstærkning.

Professor i almen medicin Peter Vedsted fra Aarhus Universitet er netop tilknyttet på Universitetsklinikken som forskningsleder. Han skal stå i spidsen for udviklingen af bedre og hurtigere behandling af kræftsygdom og andre alvorlige sygdomme.

- Peter Vedsted er en international kapacitet på dette område. Han har alle de kompetencer, der er nødvendige for at løfte forskningen i Universitetsklinikken op på et endnu højere niveau. Alle ser med store forventninger frem til et endnu tættere samarbejde i årene fremover, siger ledende overlæge Ulrich Fredberg fra Diagnostisk Center, som universitetsklinikken hører under.

Som professor skal Peter Vedsted varetage funktionen som forskningsleder og rekruttere og støtte yngre forskere - og i det hele taget bidrage til den forsatte udbygning af et stærkt forskningsmiljø i universitetsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg.