Foto: Esben Stenfeldt

Fire dages varsel: Pølsevogn opsagt

- "Hvor flytter du hen?" Spørgsmålet kommer igen og igen fra kunderne i Torvets Pølsevogn. Her står Marianne Jensen og har næstsidste arbejdsdag. Det vidste hun bare ikke fire dage forinden. Ejeren af pølsevognen har opsagt hende med få dages varsel, selvom kontrakten nævner tre måneders opsigelse. Nu skal der graves under pølsevognen.

- Hvornår skal vi komme og demonstrere? Helt ærligt!, lyder det fra en kunde i Torvets Pølsevogn.

Marianne Jensen var søndag ude at handle stort ind. Hun følte sig sikker på, at hun skulle stå i sin pølsevogn på Torvet minimum tre måneder frem. Forinden havde hun været igennem et forløb med pølsevognens ejer, Tulip, der først havde opsagt hende til 1. oktober, så trak de pludselig opsigelsen tilbage igen. Det var fredag den 4. september.

- Jeg var lige blevet så glad og lettet, fordi nu kunne jeg få julehandlen med. Jeg havde i hvert fald de tre måneders opsigelse, siger Marianne Jensen.

- Held og lykke med det hele, siger adskillige kunder til forpagter Marianne Jensen.

Mandag den 7. september ringede Tulip så til Marianne Jensen igen. De ville alligevel opsige hende. Fredag den 11. september ville pølsevognen på Torvet blive hentet. Hun skulle sørge for, at den var tømt og rengjort.

I næste uge skal der graves, hvor pølsevognen står nu. Her ligger der ledninger, som skal flyttes, før arbejdet med parkeringskælderen under Torvet kan begynde.

- Hvorfor har du ikke fået noget på Facebook. Det er sådan noget, der vil sprede sig, siger en kunde.

Opsagt allerede i februar
Siden pølsevognens forpagter modtog beskeden om sin opsigelse, er det væltet ind med støtte fra mange sider. En stamkunde har lavet skilte til hende. Skiltene peger især fingre ad Silkeborg Kommune, der jo har sat ledningsarbejdet i gang i sidste uge.

- I går fandt jeg ud af, at Tulip opsagde pølsevognen over for Silkeborg Kommune i februar. Det gjorde de efter sigende for at få en dialog i gang omkring gravearbejdet. Jeg blev bare aldrig informeret om det, siger Marianne Jensen.

Så ifølge Kommunens oplysninger har Torvets Pølsevogn slet ikke stået der siden februar - i så fald, har det formentlig været ulovligt. Men det er altså først nu, at hele sagen ruller ud rundt om Marianne Jensen.

- Der er mange, der bliver sure over det her, siger en kunde til Marianne Jensen, der kun kan give ham ret.

- Heldigvis vil alle mig det bedste. Bent Jørgensen fra Underhuset har været henne og tilbyde mig, at jeg kunne ringe til hans advokat. Men det har jeg simpelthen ikke haft tid til endnu, siger pølsevognsforpagteren.

Marianne Jensen skal nu i gang med at kæmpe for sin stilling som pølsedame. Hun har tænkt sig at køre en sag mod Tulip om tabt arbejdsfortjeneste, hvis det ikke kan blive anderledes. Hun vil meget gerne fortsætte med at have en pølsevogn, og det kan sagtens være en mobil en af slagsen.

Hvis intet ændrer sig inden i morgen, så lukker Torvets Pølsevogn i morgen klokken 17.00 og åbner ikke igen. Forpagteren hænger selv på varelageret.