Foto: Christian Geisnæs

Filmoptagelser tiltrækker store stjerner

Store filmstjerner er på vej til Silkeborg. Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og den svenske Michael Nyqvist kigger forbi Silkeborg i tre uger, mens der er optagelser til Zentropas næste store filmprojekt.

Det er filmatiseringen af Christian Jungersens bestsellerroman ”Du forsvinder”. Og den skal blandt andet optages forskellige steder i Silkeborg.

Location-scout og chefrekvisitør Ulla Malmos siger, at Silkeborg kan glæde sig over, at der bliver brug for 1500 overnatninger i Silkeborg.

– Vi skal leje biler og flyttemænd, og får brug for lokale håndværkere. Og så skal vi have et lokalt cateringfirma til at sørge for maden til hele holdet, siger hun

Filmoptagelserne foregår i Silkeborg, København, Trollhättan i Sverige og på Mallorca i uge 40-47.

Det samlede budget for filmatiseringen af Du forsvinder er 26 millioner kroner.

Filmen har forventet biografpremiere i februar 2017.

Handlingen i Du forsvinder
Den respekterede og vellidte skoleleder Frederik (Nikolaj Lie Kaas) bliver anholdt og sigtet for bedrageri i millionklassen.
Men da det viser det sig, at Frederik i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia (Trine Dyrholm) – med hjælp fra advokaten Bernard (Michael Nyqvist) - sætte alt ind på at få ham frikendt og redde sin familie.
Du forsvinder er en foruroligende, spændende og rørende rejse ind i hjernens komplekse strukturer. For hvem er vi egentlig? Har vi en fri vilje eller er alt hvad vi gør et resultat af de impulser hjernen sender? Du forsvinder skildrer en families kamp for at holde sammen under ekstrem forandring – og er en fortælling om hjernens magt og viljens afmagt.